Maatwerk

Naast de exclusieve meubellijn van Dom van der Laan Meubeldesign zijn er ook speciale maatwerkprojecten.

Uitvaartkist
Dom van der Laan heeft naast de meubellijn een ontwerp gemaakt voor een uitvaartkist. De kist is uiteraard ook gemaakt vanuit dezelfde architectonische filosofie als de meubelontwerpen. Het materiaal bestaat uit een binnen- en buitenzijde van Multiplex plaatmateriaal. De buitenzijde wordt voorzien van een verflaag volgens het standaard Dom van der Laan-kleurenpallet. De afwerking bestaat uit een in hout gefreesd kruissteken aan de kopse zijde en zes aluminium handgrepen. De originele afmetingen zijn 200 x 56 x 48 cm.

Uiteraard denken wij graag mee bij de productie van een uitvaartkist.

Piet van Riel
Dom van der Laan Meubeldesign heeft kunstenaar Piet van Riel gevraagd het open bankje, een stoel en een uitvaartkist te beschilderen. Dit resulteerde in unieke kunstwerken waarin de bijzondere wisselwerking van de architect en kunstenaar naar voren komen.

Vanuit de natuur
Het landschap geeft de inspiratie door, aan de schepper van deze meubelstukken. De lijnen vormen het landschappelijke: omgehakte bomen, de dood tot nieuw leven, waar men rust vindt en terug kan kijken, naar de natuur waar het allemaal ontstond.

Welverdiende rust
Het ontwerpen van een meubelstuk,
is niet vanzelfsprekend.
De wandeling ernaartoe,
is een worsteling.
De strijd verbeelden,
in rust en een stijlvol meubel.
Door het verzetten van een kolorietlozing,
geef ik de strijd van de ontwerper weer.

Piet van Riel
“Met mijn schilderijen streef ik naar artistieke en maatschappelijke vrijheid. Mijn schilderijen geven kleur aan mijn leven en dat aan van de aanschouwer, ofwel de lezer van mijn kunst. Schilderen is schrijven met verf. Het is zoeken naar de verbinding tussen lichaam en geest; het is een innerlijke groei, gevoelsmatig je handen en ogen leren vertrouwen.

Mijn kunst is ook ingelijste muziek die aan de muur hangt, zodat je met je ogen kunt luisteren naar een abstracte, feestelijke kolorietlozing in deze harde maatschappij. Zo blijf ik werken aan een persoonlijke zuiverheid.”

Meer informatie over Piet van Riel? www.atelierriel.nl

Wilt u meer informatie over maatwerkprojecten? Neem dan contact met ons op via 076 581 68 65 of info@domvanderlaan.nl